Moravuri și năravuri. Eseuri de istorie a mentalităților, cea mai recentă carte a lui Andrei Oișteanu cuprinde o incursiune interesantă în mentalul românesc din epoca fanariotă până în prezent. Andrei Oişteanu este cercetător, membru în Consiliul Științific al Institutului de Istorie a Religiilor şi profesor asociat la Facultatea de Litere. A publicat cărţi de antropologie … Read More „Moravuri și năravuri. Eseuri de istorie a mentalităților – Andrei Oișteanu” »
An: 2021
Cartea despre femei a lui Savatie Baștovoi am primit-o cadou, iar bucuria de a o citi a fost dublă și pentru că n-aș fi îndrăznit să ridic un astfel de volum de pe raft. Mulțumirea a venit când am constatat că mă aflu în afara sferei de confort a autorilor consacrați sau bine marketizați de … Read More „Cartea despre femei” »
Care este cea mai arzătoare dorință a noastră ? Să aflăm cum micile și fermecătoarele pisicuțe reușesc să fascineze atât de mulți oameni, firește. Dacă te-ai întrebat vreodată cum felinele reușesc să primescă atât de multă atenție, fără să ofere în schimb prea multă loialitate sau afecțiune îți poți împăca curiozitățile răsfoind Filosofia Felină a lui … Read More „Filosofia felină. Pisicile și sensul vieții” »
Coaching pentru performanță este una dintre cărțile de bază pentru pregătire ale oricărui coach, manager, lider sau profesionist în șlefuirea talentelor. Publicat pentru prima oară acum mai bine de 25 de ani, volumul ajunge în 2019 la cea de-a V-a ediție și devine un bestseller internațional. Supranumit și părintele coachingului, Sir John Whitmore propune prin … Read More „Coaching pentru performanță” »
”În spatele fiecărui nume se ascunde o poveste” ar putea fi laitmotivul acestui roman. În Trieste o poveste particulară, ficțională se amalgamează cu o realitate istorică incomodă. Cu o scriitură lipsită de sentimentalisme facile, Dasa Drndic construiește povestea Hayei imagine cu imagine. Pe 3 iulie 2006, Haya Tadeschi, o bătrână evreică, își așteaptă fiul răpit … Read More „Trieste – Dasa Drndic” »