Amos Oz este unul dintre scriitori mei preferați fiind printre puținii, care își reinventează stilul cu fiecare volum publicat. Să-l citești pe Amos Oz e ca atunci când ai citi un volum scris de personajele sale, sunt altele de fiecare data, scoțând la iveală diferite dorințe și experiențe umane. Romanul Între prieteni se construiește ca … Read More „Între prieteni” »
Lună: august 2021
Sumki este un microroman publicat în anul 1977, o carte a copilăriei, care invită la o introspecție asupra emoțiilor adolescentine, încărcate cu energia vârstei și stilul cursiv al descrierilor bine-cunoscute ale autorului. Povestea lui Sumki plasează cititorul pe străzile Ierusalimului de la primele pagini ale cărții și-l lasă în căutări ludice până la ultima … Read More „Sumki” »
În medicină durerea fantomă se referă la senzația pe care un pacient o simte la nivelul unei regiuni corporale care nu există, fiind de cele mai multe ori amputată. Pornind de la această idee aș spune că E.E Schmitt, În jurnalul unei iubiri pierdute ne descrie o durere care nu poate fi localizată, palpată și … Read More „Jurnalul unei iubiri pierdute” »
Romanul lui Laurent Gounelle, Ziua în care am învățat să trăiesc, ne vorbește cald prin personajele sale, asemeni unui prieten pasionat de filosofie, psihologie și dezvoltare personală, aflat la extremă opusă de brutalitatea unui psihiatru, despre o cautare interioara pe care ar trebui să o parcurgem atunci când nu mai găsim motive să fim fericiți. … Read More „Ziua în care am învățat să trăiesc” »
Păcăleală de Domenico Starnone este un roman scurt și dens care urmărește relații de familie, discrepanțe dintre generații, orașe, vieți. Structurată pe trei capitole și un apendice numit Jucătorul vesel, întreaga poveste este narată din perspectiva lui Daniele Mallarico, un artist ilustrator de succes aflat la finalul carierei. Ultima parte împrumută structura jurnalului la care … Read More „Păcăleală” »